Tandvårdsrädsla

Bli kvitt din tandvårdsrädsla så dina tänder kan få den omsorg de förtjänar. Även friska tänder behöver undersökas någon gång ibland.

Kontakta oss Boka tid online
Om du känner obehag inför ditt tandvårdsbesök så är du inte ensam. Mer än varannan vuxen svensk lider av tandvårdsrädsla. De flesta kan hantera stressen men vissa undviker tandvården helt och hållet och utsätter sin munhälsa för onödiga risker.

Tid och smärtfrihet

Vi behandlar alla våra patienter i lugn och ro och med en så smärtfri behandlingsteknik som möjligt. Men om du känner oro inför ditt besök så berätta det för oss så avsätter vi extra tid så behandlingen kan utföras på dina villkor.  En tandvårdsrädsla har ofta sitt ursprung i en  smärt eller spruträdsla. Med en lätt hand och rätt utrustning kan man lägga näst intill smärtfri bedövning så att behandlingen kan utföras helt utan smärta.

KBT och medicinsk behandling

Kognitiv beteendeterapi (KBT) har visat sig ha överlägset bäst stöd för behandling av tandvårdsrädsla. Detta är den teknik som tandvårdspersonal utbildas att tillämpa med sina patienter.  tandvårdsrädsla. Ett centralt behandlingsinslag i KBF är exponering där man gradvis bemöter dem som man har svårt för, tex. bedövning eller ljudet från borret. När man lyckats minska ångesten för händelsen så sker en ominlärning och man kan gå vidare i behandlingen.

Om inte KBT fungerar eller om behandlingsbehovet är akut så kan medicinsk behandling vara lämpligt. Oftast räcker det med ångestdämpade tabletter  innan besöket men vid svårare fall så finns möjligheten att bli djupt sederad. I dessa fall konsulterar vi en läkare som övervakar dig under hela behandlingen

Kontakta oss för tidsbokning eller frågor.

Kontakta oss    Bevisa att du är människa genom att välja Kopp.